Alasto suomi homo lyhyt hiusmalli pyöreät kasvot

Näinkin yksinkertaisten tapausten takia on ihan asiallista hinnoitella kampaamo- ja parturipalvelut sukupuolittamatta asiakkaita. Ihan kamalaa varmaan olisikin jos transnainen kaipaisi parturipalvelua saati sitä bikinirajan siistimistä…. Tätä minäkin mietin… Mulla ainaki moni kampaaja on ottanut parturi hinnan kun oon käynyt siistittämässä hiuksia pelkällä koneella.

Olen aika huvittunut jos Umppu vilkaisee vaan et tolla on tissit, joten pulitanpa enemmän. Miksei vaan tunti hinnoittelua? Oot varmaan kuullut myös yksilöllisestä hoidosta ja työstä? Parturit, kampaajat sekä parturi-kampaajat osaa tietenkin myös katsoa yksilökohtaisesti miten menettelee hinnoittelun kanssa, minä ainakin olen käsittänyt että hinnasto voi olla myös suuntaa antava eikä siltikään noin pilkun tarkka kuin annat olettaa, uskallan siis väittää että jos Umpullekin tulee nainen esim sillä erittäin lyhyellä siilillä, tuskin hän veloittaa siitä sitä oletettua naisten lyhyen tukan leikkuuta vaan kenties sillä siihen leikkuuseen sopivammalla hinnalla….

Osaatko Umppu perustella miksi haluaisit hinnoitella sukupuolen etkä työmäärän siili vs. Parturipalvelut ovat vielä yleensä edullisempia kuin kampaamopalvelut — ihan tosissaanko parturissa alaselkään asti ulottuvan heviletin omaava mies saa leikkauksen ja värjäyksen samaan hintaan kuin mies, jonka kuontalo ei yllä peittämään edes korvia.

Eli eikö hinnoittelu olisi asiakkaan sekä yrittäjän kannalta helpoin tehdä sen tapahtuvan palvelun mukaan, koska on olemassa pitkähiuksisia miehiä ja siilitukkaisia naisia.

Eikä näin ole ollut muuten vuosikymmeniin. Kahden pitkä- ja suorahiuksisen taloudessa miehellä itse asiassa pidemmät hiukset kuin naisella tämä on muutamaan kertaan tullut vastaan -suorien hiusten latvojen tasoitus olisi ollut tarpeen kummallekin ja naiselta olisi sujuvasti pyydetty hintaa täysin samasta toimenpiteestä kymppi enemmän, tapauskohtaisesta hinnoittelusta ei tietoakaan.

Ei liene vaikeaa arvata että on tuollaisten paikkojen palvelut jääneet käyttämättä enkä keksi yrittämälläkään yhtään perustelua sille miksi tällainen hinnoittelu olisi tällaisessa tapauksessa ok.

Hinnaston laittaminen toimenpidekohtaiseksi ei liene kovin vaativa työ. Siihen nähden että olet niin kovin varma sukupuolineutraalin ajattelun pahuudesta, sulla on kauhea tarve korostaa että tämä on nyt vaan sun omaa pohdintaa jne.

Voisiko kuitenkin olla, että asia ei ole ihan niin suuren kiihtymyksen arvoinen kuin annat ymmärtää? Missään, siis yhtään missään, ei sanota ettei ihminen saisi edelleen olla mies tai nainen. Se vaan, että hän voi olla jotain muutakin.

On perusteltua puhua parturihinnastosta ja kampaamohinnastosta, koska jokainen parran siistimistä toivova asiakas ei välttämättä ole mies, eikä jokainen pitkien hiusten leikkausta ja värjäystä hakeva nainen. Useimmat ovat, kaikki eivät. On todella pieni vaiva muuttaa nuo sanat siten, ettet sulje ulkopuolelle vähemmistöjä ja siten potentiaalisia asiakkaitasi.

Isommassa mittakaavassa on siis kyse myös sinun edustasi. Sukupuoli kun ei sijaitse jalkojen välissä. Kerrot myös ihan itse tekstissäsi, että parturi- ja kampaamopalvelujen ero on käytetyissä tekniikoissa eikä asiakkaan sukupuolessa, ja että neuvot asiakastasi tarvittaessa sopivan palvelun valinnassa. Siksikään sukupuolittamiselle ei ole tarvetta. Peniksellisen ihmisen bikinirajan sokeroinnista voi hyvin kieltäytyä, jos perusteluna on esimerkiksi se että se löysä iho ei kestä sellaista käsittelyä.

Myös humalaisen polttariporukan palvelusta saa tietenkin kieltäytyä, eikä siitäkään tarvitse tehdä sukupuolikysymystä. Sukupuolisensitiivisyys ei pyri poistamaan kenenkään sukupuolen olemassaoloa, vaan yksinkertaisesti huomioimaan sen, että mies ja nainen eivät ole ainoat mahdolliset kategoriat. Se, että juuri sinä et koe jotakin asiaa syrjiväksi ei tarkoita, että syrjintää ei ole olemassa.

Ei minuakaan henkilökohtaisesti vaivaa, että minua koskevat kampaamopalvelut nimetään joskus naisten hiustenleikkauksiksi, koska satun olemaan sekä omasta että ympäristön mielestä nainen. Tunnen ja tiedän kuitenkin paljon ihmisiä, joita ympäristö sukupuolittaa jatkuvasti väärin, ja juuri heidän vuokseen tällaiset pienet teot ovat tärkeitä — sitä sanotaan empatiaksi, ei liian pitkälle menneeksi tasa-arvoksi.

Miltä sinusta tuntuisi, jos ympäristö viittaisi sinuun jatkuvasti eri sukupuolen edustajana kuin olet? Jos asiakkaana on kaksi asiakasta, jolla on samanlainen tukka ja tavoitteena samanlainen tukka, mikset voi tarjota heille identtistä ja saman hintaista palvelua? Naisena ärsyttää, että mun kuvitellaan hiustenleikkuussa haluavan jotain hemmottelua ja kiiltoa hiuksiin, kun sanon vaan, että tasausleikkaus.

Ja sit se maksaa enemlän kuin poikaystävälle. Ei ainakaan tasa-arvon ajamiseen? Hyvä tiedostaa tietämättömyytensä, ikävää jos ei aio asiaa korjata. Tai vielä ikävämpää, jos tosissaan tasa-arvo ei tippakaan kiinnosta. Sukupuolineutraaliudella lyhyesti sanottuna pelataan varman päälle, ettei ketään loukattaisi.

Sukupuolineutraaliushan ei loukkaa ketään. Jos joku ihminen loukkaantuu siitä, että hänet oletetaan ihmiseksi, suosittelisin psykologikäyntejä. Lajiaan ei voi muuttaa, lajiin synnytään ja siihen kuulutaan. Sukupuoli taas on tieteellisen näytön perusteella monimuotoinen ilmiö.

Kakki eivät synny mieheksi tai naiseksi. Tämä nyt toki kuuluu yleissivistykseen ja oli varmaan kaikille ennestään selvää, mutta tulipa kerrattua. Sukupuolen perusteella syrjiminen loukkaa monella tavalla ihmisoikeuksia. Ensinnäkin sukupuolen olettaminen voi mennä pieleen, ja vaikkei menisi, sukupuolen olettaminen voi loukata toisin kuin sukupuolineutraali kohtelu.

Syrjintää on esimerkiksi laskuttaa sukupuolen perusteella enemmän naiselta, jonka lyhyet hiukset ajetaan siiliksi, kuin mieheltä, jonka yhtä lyhyet hiukset ajetaan siiliksi. Miksi tämä olisi oikeutettua? Parturi-kampaamot ovat jo vuosikymmenien ajan keksineet erilaisia tapoja parantaa asiakastyytyväisyyttä ja vähentää syrjintää. Hinnoittelussa voi ottaa huomioon työhön käytetyn ajan, siihen käytetyt välineet ja tuotteet sekä työn vaativuuden.

Sukupuolella taas ei ole minkään laista tekemistä näiden asioien kanssa. Hassua, ettei kaikki ole tätä hoksanneet, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Palveluiden tarjoamatta jättäminen ja palveluiden hinnoittelu ovat eri asioita. Palveluita ei tarvitse tarjota kaikille, vaikka onneksi esimerkiksi miesoletetuille tarkoitetuissa partureissa pääsee aina näin naisenakin hiustenleikkuuseen, ja saa muuten parempaa palvelua kuin monista naisia syrjivistä kampaamoista.

Koska palveluita ei tarvitse tarjota kaikille, on mahdollisia esimerkiksi naisoletetuille tarkoitetut kuntosalit, miesoletetuille tarkoitetut hemmotteluillat, naisoletetuille tarkoitetut oluenmaistelut ja niin edelleen.

Syrjinnässä otetaan siis huomioon tilannekohtaisuus. Jotkut keissit ovat rajatapauksia hinnoittelunkin kohdalla, esimerkiksi naisille tarkoitetut alennukset tiettyinä päivinä naistenpäivä, äitienpäivä….

Finlayson järjesti jokin aika sitten kampanjan, jonka aikana naisoletetut maksoivat jokaisesta eurosta vajaat parikymmentä senttiä vähemmän kuin miesoletetut. Tämä oli myös tasa-arvolain vastaista, mutta Finlayson sentään tiedosti sen. Ihan hyvä, että niin iso yritys on perillä lainsäädännöstä. Epäreilua, jos yhden helvetin luonnollisen ulokkeen ja palveluntarjoajan inhotuksen takia vain minä lähtisin sieltä karvattomana, right? Vain siksi että oli oikeat elimet joita en edes itse valinnut?

Koira ei voi suostua suhteeseen ihmisen kanssa. Koiralla ja ihmisellä on tällainen perustavanlaatuinen ero: Niin eli naisilla on automaattisesti pitkä tukka ja miehillä lyhyt? Vai päätättekö te siellä, että pitkähiuksinen mies on nainen, koska hänellä on pitkät hiukset? Ja on uskomatonta, että sua voi noinkin paljon nolottaa kirjoittaa siihen kosmetologipalveluun, että vaikkapa häpykummun sokerointi.

Tällöin et sukupuolita sukuelimiä, ja kaikki tietävät, millaiset sukuelimet heillä on, eikä sinun tarvitse koskea kenenkään kiveksiin, niin kuin kukaan ei sinua pakotakkaan tekrmään. Vai luuletko, että sukupuolitietoisuus on tehty jotain kännisiä polttariporukoita varten? Sinulla on tainnut mennä sukupuolineutraaliuden pointti täysin ohi, sillä toisen hyväksyminen sellaisenaan kuin on, nimenomaan on sen tarkoitus.

Tunsit sitten olevasi mes tai nainen. Kaikille kokemus ei ole niin selkeää, joten jo lapsena alkanut sukupuoliroolien vahva jako voi auheuttaa paljonkin ahdistusta lapselle, jos tämä kokee ettei voi olla muuta kuin mihin hänet on opetettu.

Vahvat sukupuoliroolit opettavat lapsille ettei muu ole hyväksyttyä, poika ei saisi leikkiä nukeilla tai tyttö tykätä autoista. Lapsi oppii ja kehittyy, ymmärtää kuka on ja mitä haluaa ihan omasta takaa, ilman että me aikuiset tuputtaisimme turhan kapeita raameja heille siitä millaisia heidän pitäisi olla.

Tässähän ei nyt ole kysymyksessä mikään nykyajan hömpötys vaan se, että Suomessa sukupuoleen perustuva hinnoittelu on ollut kielletty jo vuosikymmenet. Ihan sama lainsäädäntö on voimassa myös koko EU-alueella. Tämän ei pitäisi tulla enää yllätyksenä — etenkään kampaamoalan yritäjälle. Tämän lain tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä tässä tarkoituksessa parantaa naisten asemaa erityisesti työelämässä.

Siinä pähkinänkuoressa lain tarkoitus. Ihan vinkkinä, ajantasainen lainsäädäntömme löytyy mm. Sinulla on kyllä mennyt muutama ellei kaikki asia tässä sekaisin, puurot ja vellit jne.

Ensinnäkin, kukaan ei estä sinua hinnoittelemasta palveluitasi tehdyn työn perusteella. Rautalangasta — jos leikkaat miehen x hiukset ja siihen menee 30 minuuttia, voit veloittaa siitä vähemmän kuin naisen y hiustenleikkuusta, johon on mennyt 60 minuuttia.

Kukaan ei tule sinulta vaatimaan muuta. On totta, että erilaiset hiustyylit vaativat erilaista käsittelyä, ja että niihen käytettävä työaika ja työn vaativuus eroavat toisistaan. Näissä tapauksissa työn hinnoittelukin saa olla erilaista em. Siinä ei ole mitään syrjivää. Sen sijaan työhön ei vaikuta se, onko asiakkaasi nainen, mies tai muuta.

Lähtemättä sen syvemmin sukupuolikäsitteen perkaamiseen, väitätkö tosissasi, että ei ole lyhythiuksisia naisia tai pitkätukkaisia miehiä?

Siitä syystä, sukupuolen tai sen oletuksen perusteella tehtävä hinnoittelu on syrjivää. Tehdyn työn määrään perustuva hinnoittelu ei ole syrjivää. Sinulta on kyllä aika ansiokkaasti mennyt ohi sukupuolineutraalisuuden käsite. Huudellaanko sinulle kadulla siitä, miten ilmaiset itseäsi? Mitä taas tuohon näinhän on aina ollut -aspektiin. Sukupuoli käsitteenä ja ilmiönä on muuttunut aikojen saatossa paljon.

Vielä luvun alkupuolella nainen on enemmän tai vähemmän ollut miehensä edusmieheyden alainen eikä kaikilla tavoin täysivaltainen ihminen. Mitä luulet, löytyikö silloinkin edistyksen ja kehityksen vähättelijöitä ja ihmettelijöitä? Onneksi heitä ei kuunneltu, tai heidän kantansa ei voittanut. Silloin olisi voinut tulla sinullakin tasa-arvovaltuutettua ikävä. Sukupuolineutraalisuudesta puhuttaessa pyritään toimimaan sukupuolineutraalisti sellaisissa tilanteissa, joissa sukupuolella ei ole tai ei pitäisi olla väliä.

Esimerkiksi sukupuolineutraali hinnoittelu voi tarkoittaa sitä, että palvelusta veloitetaan tehdyn työn määrän perusteella, eikä sen perusteella, mitä sukupuolta asiakas edustaa. Kuulostaako tämä sinun mielestäsi naurettavalta? Myös sukupuoleen liitetyt kauneusihanteet ovat eläneet jatkuvasti. Esimerkiksi korkokengät ovat alunperin olleet miehille tarkoitetut.

Tällä nyt yritän alleviivata sitä, että älä nyt omista kokemuksistasi ja ajatuksista käsin lähde mitään iänikäisiä totuuksia loihtimaan. Se on lapsellista ja typerää. En tiedä, minkä aasinsillan kautta repäsit homot ja lesbot tähän.

Rohkenen arvata; näit termin sukupuolineutraalisuus, ja mieleesi tulivat homot, lesbot ja kaikki muu normista poikkeava. On hienoa, että tiedostat homojen ja lesbojen olemassa olon.

Se, miten homoille suunnattu kuntosali liittyy syrjivään hinnoittelukäytäntöösi, jäi itseltäni epäselväksi.

Voin ymmärtää, että homot ja lesbot assosioituvat mielessäsi sukupuolineutraalisuuteen. Kannustan kuitenkin pureskelemaan aiheita vielä hieman, niissä on vielä työstämistä.

Siis mitä eroa on kampaajalla ja parturilla? Kai se parturikin osaa saksia käyttää ja kampaaja konetta. Miehellä voi olla pitkät tai lyhyet hiukset, naisella voi olla pitkät tai lyhyet hiukset. Mitä väliä sillä on, kenen päässä se tukka on kiinni?

Toki se on eri juttu, jos muutetaan mallia pitkästä lyhyeen , mutta silloinkaan ei pitäisi olla väliä onko hiukset kiinni miehessä vai naisessa. Eihän tuossa huomautuksessa ollut kyse siitä, että kaikki sukupuoliajattelu kyseenalaistettaisiin. Kyse oli siitä, että on väärin, että silloin, kun naiselle ja miehelle tarjotaan samanlaista hiustenleikkuuta, toinen joutuu maksamaan siitä enemmän vain sukupuolensa vuoksi.

Toki kampaaja saa kertoa olevansa kampaaja ja parturi parturi: Jos nainen haluaa leikata päänsä siiliksi, miksi hänen pitäisi maksaa sitä enemmän kuin miehen, joka päättää samoin?

Yleensähän naisilla lyhyidenkin hiuksien leikkaukset on kalliimmat kuin miehillä. Tästä tässä huomautuksessa on pohjimmillaan kyse. Ootpa kyllä melkoinen bloggari-ammattilainen, kun et voinut kirjoittamiesi aiheiden wikipedia-sivua avata. Mä olen valmis kuulemaan vastapuolen mielipiteitä jopa näin älyttömiä , kunhan henkilö on ottanut asioista aidosti selvää.

Oot niin asian ytimessä! Mennyt niin lujaa yli tämä touhu. Yksi täysin uskomaton muutos on myös nämä unisex vessat!! Mitkä kuulemma on jo otettu käyttöön ainakin pääkaupunkiseudulla suurimmassa osassa julkisia rakennuksia. Sielläkö ovat miehen kikulit kädessä pisuaareilla samalla kun naiset repivät siteitään irti kalsareistaan yms meikkaavat. Miksi täytyy muuttaa nämä täysin perustellut normaalit ratkaisut, että miehillä ja naisilla on erikseen omat julkiset wc tilat?

Ja pakko kertoa tohon sun heittämään polttariporukkaan. Olin siis kasvohoidossa muutama kk sitten ihan hyvätasoisessa kauneushoitolassa. Siinä makasin puoliunessa kuunnellen sitä rentoutusmusiikkia ja kosmetologin tehdessä kasvohierontaa. Rentous loppui kuitenkin lyhyeen kun viereiseen huoneeseen tosiaan paukkasi tämä humaltunut miespolttariporukka sokerointiin?? Se metelin määrä kun näitä jätkiä oli arviolta se 15 siinä pienessä tilassa, kaikki melko tukevassa humalassa ja nuori likka kiskoo munakarvoja itse polttarisankarilta.

Mielestäni tosiaankin väärin kaikkia muita maksavia asiakkaita kohtaan. Itselle ainakin jäi ainakin olo ettei minua asiakkaana arvostettu niin että olisin saanut hoidosta nauttia. Mitä tekemistä sukupuolineutraalisuudella on idioottijätkäporukan kanssa, jotka on polttareiden vietossa?? Voi hyvää päivää anniela! Ootko oikeesti noin keila? Tämä oli kommentti UMPULLE, hänen blogiin ja hänen tekstiin jossa hän itse viittasi jätkäpolttariporukkaan, joka tulee sokeroimaan pallinsa?

Tämä minun hurjaakinhurjempi tarina liittyi siihen?! Jos on järjenjuoksu noin vähäistä niin kannattaa olla kommentoimatta tai vaikka lukea alkup. Lähinnä siis tätä kommentointia. Tuosta miesten ja naisten hiustenleikkuun hintaerosta on väännetty viimeiset kymmenen vuotta, enkä kyllä itsekään ymmärrä minkä takia ystäväni mies pitkien hiusten leikkaus on pari kymppiä edullisempi kuin omien pitkien hiusteni. Eihän parturista nytkään saa kaikkia kampaamon palveluita, ihan sukupuolesta riippumatta, eikä tarvitsekaan.

Mutta onko sillä oikeasti eroa jos samanlaiset hiukset kasvavat miehen vai naisen päässä? Jos siis toivottu lopputulos on sama. Sitten taas noihin kosmetologipalveluihin; eihän ketään voi mihinkään pakottaa, mutta kyllähän miehet väkisinkin käy jossain sokeroimassa vai onko nykyaikainen mies kehittynyt jo ylävartalostaan täysin karvattomaksi? Ihan näin uimarannoilta bongattua.

Näin esimerkkinä naisena perinteisesti miesten maailmassa olisi varsin mahtavaa saada samaa palkkaa kuin mieskollegat ja lakata olemasta sihteerioletettu joka palaverissa.

Hiukan siis toivoisin avoimuutta. Kaikki uusi ei ole pahasta, ja jos muutoksia ei olisi historian saatossa käynyt useampia, ei esimerkiksi naisilla olisi vieläkään äänioikeutta. Miettikää hetki vaikka sitä. Eiköhän kyseessä kuitenkin ole tavoite tasa-arvoisesta hinnoittelusta? Esimerkiksi miesten ja naisten hiustenleikkausta pitäisi ennemminkin hinnoitella siihen käytetyn ajan ja materiaalin kulumisen mukaan eikä sukupuolen, tai muunkaan kriteerin.

Lisäksi kirjoittajalla on mennyt sekaisin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt tai sitten hän ei ymmärrä näiden eroa. Kannattaisi tsekata, on avaavaa ymmärtää asioita laajemmin. Kannattaisi myös yleisestiottaen ajatella maalaisjärjellä eikä kirjoittaa erittäin kärjistettyjä esimerkkejä joista muut saavat epätotta informaatiota.

Neutraali ei tarkoita sukupuolen kadottamista vaan eriarvoisuuden poistamista eri sukupuolten väliltä. Kenenkään yksilön sukupuolesta ei tehdä neutraalia, vaan sukupuolten merkitys muille tahoille neutralisoidaan. Että kenenkään sukupuoli ei määrittelisi häntä muiden silmissä. Hinnastosta on valitettu varmasti sen takia, että sukupuoli ei saisi määritellä hintaa. Se, onko haarovälissä kikkeli vai pimppi ei ole oikea eikä reilu tapa määritellä hinnoitella hiuksiin kohdistuvaa työtä.

On reilua hinnoitella sen mukaan, mitä niille hiuksille tehdään ja millainen on hiusten lähtötilanne. Neuvolassa ei tarvitse puhua henkilöstä. Luin tekstisi ja vähän hämmennyin, eikö sinunkin työsi helpotu, jos pystyt hinnoittelemaan palvelut palveluina kuten lyhyiden hiusten leikkuu, keskipitkien hiusten leikkuu, lyhyiden hiusten värjäys yms.

Mulla on 6v poika, jolla on pitkä tukka. Jos hän haluaisi vaikka isompana värjätä tukan, sulla menisi paljon enemmän väriä hänen pitkään tukkaan kuin lyhyempään tukkaan.

Helpompi varmaan on mennä pitkien hiusten hinnalla. Mietin myös, että voisiko nuo sinun palvelut alla vaikka nyt vaginan alueen vahaus ja kivesten alueen vahaus tms, jossa kerrotaan se alue ja siihen tehtävä työ? Kukaan ei ole kieltämässä sukupuolia sen vuoksi hiustenleikkuun vuoksi, vaan tässä ajetaan ihan vain sitä, että hinnoittelu olisi tasapuolista.

Jokainen varmasti ymmärtää, että hinnoittelusi perustuu tuntitaksaan, joten voit ihan rauhassa jatkossakin pyytää kiveksien sokeroinnista enemmän kuin vaginan alueen. Syy ei kuitenkaan ole asiakkaan sukupuolessa, vaan toimenpiteeseen menevässä ajassa.

Sukupuoli ja sukupuolielinhän eivät aina ole yksi yhteen muutenkaan. Lapsilla usein on nimi, jolla heitä voi kutsua. Ei tarvitse kutsua henkilöiksi, on aikuisia ja on lapsia. Ja aikuisilla ja lapsilla on omat nimet. Me käytetään usein myös nimiä kuten kaveri tai lapsi, jos ei tunneta toista lasta.

Esimerkiksi mun POIKAA harmittaa tosi usein kun häntä tytötellään pitkien hiusten ja esimerkiksi punaisien vaatteiden takia. Tämä varmasti hiillyttää nyt sinua siksi, että vanhat tutut kaavat menevät uusiksi. Sun poika voi kattoo peiliin ja miettii et miks sitä tytötellään. Ei, ne eivät ole synonyymejä. Eikä pitkä tukkakaan ole toinen synonyymi tytölle. Eikä ole olemassa seepra-asun kaltaista tyttö-asua, jonka päälle puettuaan olisi tyttö. On asuja, jotka mielletään tyttömäisiksi, mutta ne eivät kantajastaan tee tyttöä.

Sen tekee itse kantaja, eiköhän hän osaa paremmin kertoa sukupuolensa jos tarve tulee. Tytöt eroavat ulkonäöltään hyvin paljon enemmän kuin seeprat keskenään. Meillä on suomen kielessä järkeviä sanoja jotka eivät sukupuolita ketään kuten lapsi, nuori, nuori aikuinen, aikuinen, kaveri, ystävä. Kirjoittajan alkuperäiseen turhautumiseen totean että yrittäjän kannattaisi olla perillä siitä, että sukupuolen perusteella hinnoittelu on laitonta, mikäli kyseessä on sama palvelu. Useampi vuosi sitten muistaakseni Meidän Perhe -lehdessä oli juttua sukupuolineutraalistuudesta.

Siinä oli perhe joilla ehkä 2 v. Nimi oli sukupuolineutraali, vaatteet ja ulkonäkö esim hiukset sopivat olemaan kumman sukupuolen vain. Vanhemmat eivät kertoneet lapsensa sukupuolta.

Myöskään lapsi ei itse tiennyt onko tyttö vai poika kun hän vain oli lapsi. Kun lapsi nyt vain oli sukupuolineutraali. Mietin, että mihin lapsiraukka vielä elämässä joutuu, millaisia henkisiä ongelmia tällainen tuottaanja identiteettikriisiä. Miksi en voi olla poika tai tyttö, en itsekään tiedä kumpi olen? Useampi vuosi sitten muistaakseni Meidän Perhe -lehdessä oli juttua sukupuoliin kasvattamisesta. Nimi oli sukupuolitettu, vaatteet ja ulkonäkö esim hiukset sopivat olemaan vain toisen sukupuolen.

Vanhemmat kertoivat lapsen sukupuolen ja kertoivat sen kaikille: Lapsi kuitenkin itse tunsi olevansa tyttö. Kun lapsi nyt vain tunsi olonsa tytöksi. Hän odotti rintojensa kasvavan ja haaveili kantavansa joskus lasta kehossaan. Häntä kuitenkin kasvatettiin poikana.

Miksi en voi olla tyttö? Tietenkin lapsi saa olla sitä mitä haluaa ja jos on tyttö mutta tuntee itsensä pojaksi niin tottakai antaisin lapseni olla juuri omanlaisensa!!

Vedit nyt kommenttini johonkin ääripäähän. En ite omalla toiminnallani tuo tyttöni kasvamista tytöksi tai poikani kasvamista pojaksi! He saavat olla täysin omia persooniaan sukupuoleen katsomatta.

Kommenttini pointti oli se, että miksi lapselle ei kerrota sukupuolta, mitä haittaa siitä on, se nyt on ihan normaalia. Kai sinäkin ymmärrät että jutun kasvatusaatteen mukaan lapsi on ennenpitkää terapiassa selvittelemässä minäkuvaansa. Jos tyttö haluaa olla poika tai toisin päin, sallittakoon se hänelle. Aikuisena voi sitten itse päättää lähteekö asiaa viemään isolla pyörällä eteenpäin. Itse en näe ketäään sukupuolettomana.

Väärässä sukupuolessa voi toki kokea olevansa, mutta sitä kommenttini ei käsitellyt vaikka sellaiseksi sen vedit. Ymmärrän suuttumuksesi liittyen yhteydenottoon hinnoittelusta. Mielestäni on järkevää ja selkeää että ne on tehty erikseen miehille ja naisille ja onhan tehtävä työkin eri vaativuustasoa kummallakin. Silti mielestäni menit yli aiheessasi ja sanoit epämukaviakin asioita.

Jäi olo että et tosiaan ymmärrä miten vaikeaa se näille ihmisille on koska maailma nyt on todella julma ja epäoikeudenmukainen tässä asiassa.

Kun tässä maailmassa ei saa olla mitä on. Ehkä olisit voinut kohdistaa kiukkusi lähinnä tähän kirjeen lähettäjään kuin että lauot mitä mieleen tulee. Vain ne jotka itse on tullu kohdatuks tässä asiassa ymmärtää mistä on kyse. Mä en tykkää siitä, et sukupuoleni takia en saa ostaa niitä halvempia parturipalveluita, vaan mulle pakkomyydään kalliimpia kampaamopalveluja. Mikä siinä oikein on, ettei voi veloittaa puhtaasti käytetyn ajan ja työmäärän mukaan?

Tästä syystä en niitä kampaamopalveluita tai parturi-, koska sukupuoli käytä, koska en halua, että mun sukupuolella rahastetaan. Aletaanko sairaalassakin tekemään miesten kipsejä ja naisten kipsejä? Naiset tietty maksaa enemmän, koska miksipä ei? Mulla ei ole ainuttakaan nais asiakasta, joska leikkaan yhtä nopeasti kun miehen. Hinta olisi joka tapauksessa kalliimpi. Jotenkin pisti silmään tämä sun vastaus nyt tässä.

Eli siis sun mielestä sukupuolineutraalius on mennyt yli, kun miehiä ei voi kohdella miehinä ja naisia naisina. Kuitenkin itse olet valmis käsittelemään naista miehenä veloittamaan miesten hinnan , jos tietyt ehdot täyttyvät? Kyllä täytyy sanoa, että itse en olisi naisena kovin iloinen, jos katsoisit mua ja varaisit ajan miestenhiustenleikkaukseen, ihan sama vaikka perusteena ois hiusten pituus.

Oisko siis kuitenkin helpompi hinnoitella työ- tai aikaperusteisesti? Ollaankohan kohta enää edes äitejä vai vanhempia? Ei mene liian pitkälle. Suosittelen vahvasti Setan koulutuksia, joissa myös osaa asettaa itsensä asiakkaiden tilalle, joihin tämä vaikuttaa.

Paljon enemmän saadaan vahinkoa aikaan ns. Varmasti sen työn saa ostettua ulkopuoliseltakin tekijältä, joka käy sen firmassanne hoitamassa. Aika itsevarmasti kirjoitat aiheesta josta et tunnu paljoa tietävän. Muunsukupuolisena vähän ärsyttää lukea tällaista, että toistellaan jotain Trump-henkisiä ajatteluvirheitä siitä että syrjinnän vastaiset lait jotenkin mahdollistaisivat laillisen seksuaalisen hyväksikäytön, oli sitten kyse julkisista vessoista tai bikinirajan sokeroinneista, ja samalla tullaan rinnastaneeksi transhenkilöt seksuaalirikollisiin.

Me transihmiset yritetään vaan elää omaa elämäämme ihan siinä missä muutkin, mutta se on välillä haastavaa kun saa kuulla tällaisia avautumisia. Kampaajalla käyminen ahdistaa muutenkin, ja mistään bikinirajan sokeroinneista en viitsi edes haaveilla, varsinkin kun saa lukea tällaista.

Sulla tuntuu menevän nyt vähän puurot ja vellit sekaisin. Se, että palveluntarjoajan tulee tarjota tasavertaisesti hinnoiteltuja palveluja ei ole millään tavalla yhteydessä siihen, miten kukin kokee sukupuoli-identiteettinsä. Olkaamme kaikki naisia, miehiä, transsukupuolisia tai muunsukupuolisia kuinka itse koemme, MUTTA palveluiden tulisi olla samanhintaisia sukupuolesta riippumatta.

Miksette hinnoittele palveluitanne esimerkiksi käytetyn ajan tai tehdyn palvelun mukaan riippumatta siitä onko kyseessä parturi -vai kampaamopalvelu? Itse en ymmärrä miksi joudun maksamaan latvojeni tasoituksesta kampaajalla huomattavasti enemmän, kuin esimerkiksi man bunin parturissa leikkaamassa käyvä mies maksaisi.

Seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa. Sukupuolia on enemmän kuin kaksi — jos siitä piirtäisi janan niin useimmat meistä olisivat sillä janalla jossain muualla kuin ääripäissä mies-nainen.

Sukupuolta ei voi päätellä ulkonäöstä, hiusten pituudesta, siitä mitä on jalkovälissä. Se ei riipu sukuelimistä. Kenenkään sukupuoli ei kuulu kuin hänelle itselleen eli älä kysy jos et osaa päätellä, vaikka kuinka olisit utelias. Jokainen meistä tietää ja tuntee kyllä oman sukupuolensa, sitä ei tarvitse hänelle ulkopuolisen kertoa. Myös ne lapset, jotka on kasvatettu niin sukupuolineutraalisti, ettei kukaan ole sanonut kenellekään heidän sukupuoltaan, tietävät sen itse.

Heillä on vain vapaus määrittää se itse, ilman ulkopuolista vaikutusta. Ja niin he tekevätkin. Se ei ole keneltäkään pois.

Meidän yhteiskuntamme on täynnä turhia normeja, joilla määritetään sitä millainen tietyn sukupuolen edustajan edustajan pitäisi olla. Niistä luopuminen ei vahingoita ketään. Eikä ketään myöskään hyödytä se, jos joku päiväkodissa, koulussa, kampaajalla olettaa tietävänsä hänen sukupuolensa — siinä saattaa nimittäin myös mennä mönkään. Mikä voi olla erittäin loukkaavaa ja ahdistavaakin. Miksi nyt ylipäätään pitäisi tietää kenenkään sukupuolta?

Mitä merkitystä sillä on? Turha sukupuolittaminen pitää yllä stereotypioita ja pakottaa meidät rooleihin ja raameihin, joihin kaikki eivät sovi. Minun kampaajani määrittelee erikseen parturileikkaukset ja kampaajaleikkaukset, se on hyvin käytännöllistä eikä loukkaa ketään. Jotenkin mä ymmärrän tän vouhotuksen — jotenkin en taas yhtään. Meille töihin joku toivoin sukupuolineutraaleja vessoja ja pukuhuoneita, vaikka asiakkaiden keski-ikä on ensinnäkin yli vuotta.

Heissä tuskin on montaakaan sukupuoletonta — tai en ole ainakaan itse bongannut. Tämä on nyt vaan tosi mediaseksikäs aihe, joka on tavallaan hyväkin. Mutta minusta olisi ihana, että yhtä raivokkaasti ajettaisiin muiden erityisryhmien asioita. Ja mitä tulee siihen väitteeseen, että lapsella ei ole sukupuolta syntyessään niin se on kyllä jo aikamoista satuilua.

Silloin on kyllä jäänyt biologian tunti väliin. Se on sitten eri asia, tunteeko olevansa päässään joku muu. Ei sitä sukupuolettomuutta kuule aina näe. Etenkään vanhemmassa ikäluokassa sitä ei hyväksytä tai ymmärretä, ja harva varmaan uskaltaa toteuttaa sukupuolettomuuttaan vaikka haluaisi. Sitäpaitsi mulle ainakaan ei ole vielä selvinnyt miten voi näyttää sukupuolettomalta, vaikka olenkin identiteetiltäni sellainen.

Ei munkaan ole pakko tykätä neutraaleista ja välimaaston asioista, vaan voin tykätä äärimmäisen naisellisista tai miehekkäistä jutuista ihan oma fiiliksen mukaan jakamatta niitä sukupuolten perusteella. Trans- inter- ja muunsukupuolisuutta todennäköisesti on väestössä aina yhtä paljon, mutta sen ilmaisu vaihtelee. En tiedä kuka tässä on väittänyt, ettei lapsella olisi sukupuolta syntyessään? Kyllä lapsella on sukupuoli.

Mutta se voi olla mies, nainen tai jotain muuta. Eikä sitä voi välttämättä päätellä siitä,mitä lapsen jalkovälissä on. Meidän joukossamme on ihmisiä, jotka eivät koe olevansa sitä sukupuolta, mihin heidät on syntyessään määritelty. Pointti tässä on se, että sillä sukupuolella ei pitäisi olla mitään merkitystä siihen, miten kyseistä yksilöä kohdellaan.

Jokaisen pitäisi saada olla juuri sellainen ihminen kuin itse haluaa, ilman ulkopuolisia määrittelyjä siitä millainen naisen tai miehen pitää olla. Jos toimistossa on vaikka kaksi erillistä umpiovellista vessakoppia, miksei ne vois olla unisex-vessoja sen sijaan, että toinen on miesten ja toinen naisten vessa? Sinäkö naureskelet pienen lapsen nimelle Sammal? Hyi helkkari, mikä tyyppi! Muistatko miten mielesi pahoitit, kun uusimman tulokkaasi nimeä arvioitiin täällä?

Nimi on kyllä harvinainen, ja vanhempien päätöksestä syntynyt, mutta en lähtisi morkkaamaan sitä julkisesti, minkäpä lapsi sille itse voi minkä nimen on hän saanut. Ainahan lapset on vääntäneet pilkkaa nimestä, kuin nimestä, mutta että aikuiset niin tekevät. Ja vielä täällä julkisesti koko nimeä käyttäen. Nyt meni mulla vähän maku. Henkilö ei tätä tekstiä koskaan pääse lukemaan.

Ihan jo mielipahan takia. Tää on maailman naurettavin asia! Sukupuolielimetkö ne hinnat määrittelee? Turha vollottaa sukupuolineutraaliudesta, kun oot itse noin takapajuinen. Kirjoitus huokuu perehtymättömyyttä ja tietämättömyyttä aihetta koskien. Kannattaa vähän perehtyä aiheeseen ennen kun lähtee blogissa julkisesti avautumaan. Suosittelen bloggaajalle myös perehtymistä oikeinkirjoitukseen, juttu on täynnä kirjoitusvirheitä. Aion muuten tehdä kirjallisen kyselyn A-lehdille blogin sisällöstä.

Ne A-lehdet vois keskittyä mieluummin poistamaan fitfashionilta ne bloggaajat, jotka näyttävät kirjoittavan kerran puolessa vuodessa jos sitäkään. Sukupuolineutraalius ei tarkoita sitä, että jos tyttöoletettu kokee olevansa tyttö, hänelle väitetään, ettei hän sitä ole. Sukupuolineutraaliutta on muun muassa se, että transsukupuoliselle tai muunsukupuoliselle henkilölle ei määritetä itse sukupuolta sen mukaan, kummaksi häntä itse luulee.

Sukupuolisuus on hyvin moninainen asia. Miksi sitä pitää painottaa, kun puhutaan henkilöistä? Miksi omassa puheessa jakaa ihmisiä eri kastiin: Itse näenkin jopa muutamia uhkakuvia, kun tällaista ryhmittelyä tehdään, sillä sukupuoli sisältää kulttuurissamme aina joitakin oletuksia, jotka eivät välttämättä ole reiluja tai oikein.

Jos vaikka luokan takapulpeteilta kuuluu kovaa hälinää, opettaja voi nopeasti lausahtaa: Todellisuudessa hälyä ovat aiheuttaneet Pekka, Niko ja Tiina. Vieressä oleva Pauli on ollut täysin hiljaa, mutta kokee, että saa myös torut niskoilleen. Tiina taas pääsee kuin koira veräjästä.

On hyvä tiedostaa, että lapsia kohdellaan sukupuolen mukaan hyvin eri tavalla jo pienestä lähtien. Poikia kehutaan enemmän, he eivät saa itkeä, mutta voivat kuitenkin käyttäytyä huonommin, koska ovat vain poikia. Tyttöjen pitää olla siistejä ja kauniita. Nämä asiat todella haastavat kehittämään omia ajatuksiaan siitä, mihin on totuttu, mutta emmekö me kaikki halua kehittyä? Tiedän, että on yksinkertaisempaa, kun voi laittaa selkeän leiman otsaan: Mutta tietoisuus kanssaihmisisten moninaisuudesta lisääntyy koko ajan.

Otetaan se tieto ilolla vastaan. Jollekin ihmettelijälle kommenteissa haluan kommentoida, että ei ole vaarallista olla tyttö tai poika ja jommaksi kummaksi tunnustautua. Sukupuoli ei vain saa olla liian määrittävä tekijä, eikä sen perusteella missään nimessä saa ainakaan syrjiä ketään.

Vessaa voi käyttää kuka tahansa, sukupuoleen katsomatta — näinhän meillä tapahtuu kodessakin. Homoja ja lesboja on ollut aina.

Heidän määränsä tuskin on kasvussa. Ihmiset uskaltavat vain nykyään olla avoimemmin sitä, mitä ovat. Tässä hyvä juttu, joka kannattaa lukea: Lisäksi toivoisin ihan jokaisen lukevan Tasa-arvotyö on taitolaji -oppaan ennen kuin puhuu sen sisällöstä mitään. On parempi tietää kuin luulla. Luin otsikon ja ajattelin että nyt ollaan asian ytimessä! Tässä on menny puurot ja vellit niin pahasti sekasin ettei tiedä itkiskö vai nauraisko! Harmisi hinnoittelu periaatteidesi laittomuudesta on ymmärrettävä, mutta sukupuolineutraaliuden tai edes sensitiivisyyden kanssa sillä ei ole mitään tekemästä.

Esimerkiksi baarit eivät ole enää hetkeen saaneet hinnoitella erikseen naisten tai miesten sisäänpääsy maksua. Ja sitten vielä että miten homot ja lesbot nyt tähän taas liittyi? Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta asioista kannattaa ensin ottaa selvää että tietää mistä puhuu.

Miksei hinnoittelu voi olla mallin mukaan? En vaan voi ymmärtää logiikkaa…. Ikuisuudelta tuntuneen odotuksen jälkeen kakkostuottari pamahti Ruutu plussaan viikko sitten, ja saatoin klikata jaksosta toiseen noin kolmeen asti yöllä,  hupsista.

Seuraavana iltana katsoin kauden loppuun. Kakkostuottari oli ensimmäistäkin parempi jälleen harvinaista ja todellakin kuukauden jäsenyysmaksun arvoinen siis jos et ole siinä onnellisessa asemassa, ettet vielä ole käyttänyt jokaista sähköpostiosoitettasi ilmaiskuukausien kokeiluun. Sairaalasarja Syke, joka itseasiassa jakaa mielestäni ykköspaikan Leskien kanssa kaikkien aikojen parhaana suomalaissarjana, jatkuu ylihuomenna! Kolmostuottarin ensimmäiset viisi jaksoa julkaistaan heti.

Rakastan sarjan kaikkia näyttelijöitä mutta vielä enemmän heidän roolihahmojaan. Kun puhutaan suomalaisista tv-sarjoista, en voi olla mainitsematta niitä kaikkia yhdistävää hyvän mielen pakettia. Olen kirjoittanut Sohvaperunoista ennenkin , mutta sanon taas: I've lately been watching the whole seasons of various series and my new hobby seems great.

Sain mahdollisuuden nähdä Sykkeen uusia jaksoja ja koukuttavaa kamaa on jatkossakin luvassa: Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön » tästä.

Kohtuuttomuuksia Bongasin nerokkaan  Tiina Lymin käsikirjoittaman ja ihanilla näyttelijöillä kuorrutetun minisarjan vähän vahingossa, mutta kohta huomasinkin katsoneeni kaikki neljä osaa putkeen. Kynsin hampain En ollut kuullut uudesta kymmenosaisesta draamakomediasta yhtään mitään, mutta jos sarjaa tähdittävät sellaiset näyttelijät kuin Antti Holma , Pamela Tola , Jani Volanen , Ville Myllyrinne ,  Pirjo Lonka  ja Tommi Korpela , voiko sitä jättää tsekkaamatta?

Niin ja mistä se sarja kertoo? Syke Sairaalasarja Syke, joka itseasiassa jakaa mielestäni ykköspaikan Leskien kanssa kaikkien aikojen parhaana suomalaissarjana, jatkuu ylihuomenna! Edellinen juttu Seuraava juttu. Musta on ihanaa, että suomalaisia ohjelmia voi nykyään fiilistellä näin täysillä! You must have Javascript enabled to use this form.

.. tammikuu Seksitreffit, vaasa, prostituutio Suomessa Hinta, sihteeriopisto. Sex vaasa lyhyt hiusmalli pyöreät kasvot / Assfuck sexwork Ilmaiset eroottiset filmit sexy amateur, ne thai hieronta imatra hymy lehti alastonkuvat tarinat paras thai hieronta ilmainen seksichat homo deitti isoa seksikäs yöasu ilmaiset seksi. kesäkuu Lyhyt hiusmalli pyöreät kasvot ilmainen eroottinen video lesbians sihteri opisto alaston suomi bondage bdsm tallinnan halvin viinakauppa mustat tissit amateur live sex isot tissit kuvat homo seuraa maksullisia naisia big. 2. maaliskuu Rintsikoiden pillua lyhyt hiusmalli pyöreät kasvot sex lahti sex. Suomi alastonkuvat sexwork joensuu, angiina tarttuvuus neiti, v porno Anime porn pics hiusmallit pyöreät kasvot - Seksiliike sex Suomi homo thai hieronta.

Alasto suomi homo lyhyt hiusmalli pyöreät kasvot

Ilmasta kalua sexwork pojat homo